Online Drogerija | Besplatna dostava za sve kupovine preko 25€!

SEDAM SKINCARE PROIZVODA KOJI SU POTREBNI SVAKOM ZIMSKOM NESESERU

Borba sa niskim temperaturama napolju i visokim u prostorijama – iscrpljuje našu kožu i ugrožava njen imunitet. Oštećenje hidrolipidne barijere dovodi do neprijatnih iritacija, crvenila, akni, a naročito bora.

Da ne bi čuvala stražu, naoružaj prvu liniju odbrane SOS proizvodima koji će sačuvati tvoju kožu i biti pobjednici, ali i savršeni dodaci zimskog nesesera!

Izazovi koji vrebaju iza svakog ćoška nijesu laki, a ti ih nadmudri pažljivo osmišljenom rutinom koju ti otkrivamo u nastavku!

  1. Samo nježno sa čišćenjem lica

Naučili smo lekciju da njega kože počinje temeljnim čišćenjem, zato je odabir preparata za čišćenje prvi korak prave skincare rutine. Izbjegavajući agresivne formulacije i sapune koji će samo dodatno isušiti kožu, okreni se nježnim umivalicama koje će kožu pripremiti za dalje korake njege.

Baš takva kremasta i umirujuća formula koja je dovoljna za uklanjanje šminke, ali i sebuma i nečistoća nakupljenih tokom cijelog dana je Pharmaceris umirujući gel za čišćenje sa pantenolom i održavanjem prirodne ravnoteže!

 

       2. Tvoj pomoćnik – hijaluronski serum

Neizostavan dio svake skincare rutine - hijaluronska kiselina je zlatni standard za hidrataciju, a svoju popularnost duguje molekulima koji zadržavaju čak i do 1000 puta više vlage od svoje težine – baš poput Hada Labo Tokyo White seruma sa super-hijaluronskom kiselinom!

Nahrani svoje lice - nanesi serum na vlažnu kožu i sačekaj 10minuta prije nego nastaviš sa ostalim skincare proizvodima, kako bi serum neometano nahranio kožu.

       3. Moćnici – ceramidi

Ako zamisliš da je oko tvoje kože prirodna barijera koja ima ulogu zaštitnog zida, onda su ceramidi malter koji sve drži zajedno!

Iako se prirodno nalaze u gornjim slojevima kože, usljed hladnoće njihov nivo opada i koža lakše gubi vlagu i imunitet, zato potraži zaštitu u moćnim ceramidima sadržanim u Holika Holika Skin and Good Cera kremi! Održava pH ravnotežu, intezivno hrani čak i suvu kožu i neutrališe sve iritirajuće reakcije poput peckanja, crvenila i svraba.

 

       4. Neutralna, hidrirajuća krema za svaki dan

Kad temperature počnu da padaju, koži je potrebna bogata hidrantna krema prilagođena tipu kože, tj. formule koje hidriraju i “nadopunjuju” rad ostalih skincare koraka. Uvijek biraj kreme sa hijaluronom, aloe verom, glicerinom ili pantenolom koje će nahraniti lice bez iritacija, kao što to čini Lirene Power of Plants Aloe Moisturising kreme!

Sačuvaće vlažnost i hranljive sastojke u koži, pa bezbrižno možeš nastaviti dalje sa danom ili skincare koracima!

 

       5. Antioksidanti

Serumi sa antioksidantima, kao što su vitamin C i E, štite kožu od slobodnih radikala i tako spriječavaju njena oštećenja i prijevremeno starenje. Zato, ako želiš blistav i beprekoran ten bez hiperpigmentacije i fleka, onda je vitamin C u prirodnom Lavera Glow by Nature serumu pravi izbor!

 

       6. Uvijek i zauvijek – SPF!

Ne možemo dovoljno naglasiti važnost zaštitnog faktora, naročito zimi kada se najčešće zaboravlja i tako dovodi do ubrzanog starenja kože.

Iako nema sunca da te podsjeti, ne dozvoli da tvoja koža bude izložena štetnim spoljnim uticajima i uvijek koristi najbolji SPF koji nećeš ni osjetiti na licu, ali ćeš osjetiti njegovu moć – Revox B77 Just Daily Sun Shield SPF 50!

 

       7. Zaključaj hidrataciju uljem za lice

Kada na kožu naneseš sve hidrantne proizvode potrebno ti je nešto što će svu tu vlagu „zaključati“ i spriječiti je da „pobjegne“.

Baš tada na scenu stupaju ulja koja djeluju kao okluzivno sredstvo, tj. stvaraju barijeru koja ne dozvoljava da vlaga ispari iz kože – što najbolje dokazuje Biona Bakuchiol booster ulje! Koristi ga u večernjoj rutini i to kao posljednji korak skincare njege.