7 AJLAJNER TRIKOVA SA KOJIMA ĆEŠ POSTATI PRAVI MAKE-UP ARTIST!

Gdje bi beauty svijet bio bez ajlajnera?

Da li možeš zamisliti holivudske ikone filma, mode i muzike bez očaravajućeg pogleda dramatičnog make-up-a i ajlajnera? Neke od najpoznatijih obožavanih diva, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn i Sophia Loren, opčinile su nas upečatljivim izgledom ajlajnera koji smo entuzijastično uvježbavale ispred ogledala satima, iznova i iznova.

Ajlajner je naša magija – taj magical touch koji bilo koju šminku može učiniti remek djelom, a naše oči zavodljivim i nestvarnim.

Ali, iako je magičan – daleko je od magičnog štapića.

Jedan mali trzaj ruke – od savršene linije kojoj si posvetila 10-15 minuta ili pola sata, napravi nered u jednoj sekundi. Ah, taman kad si pomislila da si briljirala! To možeš gledati i sa vedrije strane – dobila si smokey eyes.

Ali, ukoliko ne odustaješ od savršenog ajlajnera i novih izgleda koje njime možeš postići, onda za tebe imamo par sjajnih trikova za koje do sada nisi znala!

Stvarna borba sa ovim malim čudom koje ne štedi ni profesionalce, inspirisala nas je na par fantastičnih savjeta koji će te upoznati sa novim načinima njegove upotrebe, make-up izgledima, ali i osloboditi straha mirne ruke i ohrabriti na igru. 

Gledaćeš potpuno drugim očima – očima sjajne šminke, savršenog ajlajnera!

 

1. Odvažite se za nove izglede ajlajnera dobrom pripremom oka

Klasični izgledi cat-eye i winged ajlajnera sve više postaju rezerva novim zvijezdama make-up pozornice, inspirisanih savremenim trendovima izgleda i proizvoda.

Ohrabrujemo te da isprobaš neke od popularnih tehnika, trikom dobre pripreme oka! Korektorom ili olovkom u boji kože, neutrališi površinu kože koja će omogućiti lako brisanje bez razmazivanja, ali i precizne linije ajlajnera koje uvijek možeš „taknuti“ do savršenstva. Osim ovoga, može ti pomoći i u postizanju određenog look-a gdje koristiš samo ajlajner bez sjenke kao podloge.

Za potpunu preciznost čak i najsitnijih poteza, preporučujemo magičan korektor u olovci, koji sadrži sunđerasti aplikator za preciznost.  

 

2. Trendom jednostavnog poteza do nepogrešivog „winged“ ajlajnera za spuštene kapke

Najizazovniji oblik očiju za bilo koju šminku su upravo spušteni kapci, zbog čega se stalno radi na novim tutorijalima koji obećavaju savršeno lako izvođenje ajlajnera. Ako do sada nisi uspjela pronaći onaj koji odgovara tvom oku – prenosimo najnovije iskustvo profesionalnih šminkera koje ćeš obožavati!

U pitanju je „slijepi miš“ taktika koju neće prekriti spušteni kapci – poenta je u tome da se ne izvlači ravna linija, već da se napravi trougao koji podsjeća na krila slijepog miša.

Igru lakog crtanja prepusti flomaster ajlajneru, koji će se odmah osušiti, neće se trusiti i oduševiće te mat efektom!

 

3. Brzina i ajlajner? Moguće!

Ukoliko namjeravaš postići bilo koji izazovniji izgled ajlajnera, a ne želiš se mučiti savršeno pravom linijom, imamo super trik za tebe.

Selotejp će biti tvoja najbolja prijateljica – umjesto držanja kartica, viljušaka i drugih pomagala, zalijepi trake na mjestima gdje želiš povući liniju i oslobodi svoje ruke za remek djelo bez vratolomnih poteza!

Potpuna sigurnost bez greške može ohrabriti tvoj izbor vodotpornog ajlajnera koji se neće mrdnuti 24h!

 

4. Dodaj šljokice za instant transformaciju dnevnog izgleda

Ukoliko pri ruci nemaš sjenku, a želiš nastaviti svoj dan večernjim izlaskom ili svečanijom prilikom, iznad postojeće linije – prateći njen oblik, nanesi tanku liniju šljokičavog ajlajnera i transformiši svoj make-up samo jednim brzim potezom!

 

5. Pojednostavi izvođenje ajlajnera tačkicama koje mogu biti i više od vodiča!

Ukoliko nemaš mirnu ruku za savršen potez, prvo iscrtaj tačkice na mjestima gdje želiš ajlajner – iste debljine kao što će biti linija i onda ih redom poveži. Oduševićeš se lakoćom!

Savjetujemo upotrebu ajlajnera u obliku četkice, jer preciznost sitnih tački zahtijeva bogatu formulu i jaku crnu boju.

Za one odvažne – ovo može biti avangarda izgleda koja prelazi granice tehnike.

 

6. Da li si znala da ombre efekat možeš postići i ajlajnerom, ne samo sjenkama?

Zvuči nevjerovatno, ali mi činimo da bude apsolutno lako!

Prednost u odnosu na sjenke je mnogo čistiji i profesionalniji make-up koji će mnogi htjeti da kopiraju baš od tebe.

U uglu oka nanesi crnu ili drugu tamniju boju ajlajnera sve do trećine dužine kapka, potom nanesi svjetliju boju na središnjem dijelu, da bi nastavak do kraja kapka bio opet u boji kojom si započela. Za efekat otvorenijeg oka – sjenkom ili kreonom iste boje sa središnjeg dijela, možeš istaći donju liniju kapka.

Uvijek možeš ublažiti ovaj look našim četkicama i sjenkama iste boje, ukoliko se predomisliš i poželiš mekši i prirodniji make-up.

 

7. Liniju ajlajnera uvijek nanosi ka oku

Česta greška prilikom nanošenja ajlajnera je njegovo nanošenje ka kraju oka, uz zatezanje kapka prstima.

Ukoliko ne želiš trošiti vrijeme na brisanje i ponovno nanošenje, jednostavnim trikom iscrtavanja linije od krajnje tačke ajlajnera ka kapku – postižeš kontrolu dužine i izgleda u jednom potezu.

Prvo koristi meku olovku za oči koja neće povlačiti kožu kapka, pa potom pređi ajlajnerom – tako uvijek lako možeš dorađivati do željenog izgleda bez nereda.