UZ LATTE TREND ZABORAVIĆEŠ SVA MAKEUP PRAVILA! TRIKOVI NEODOLJIVOG, TOP SUNNY IZGLEDA!

Letnji dani postali su neizdržljivo vrući, jer je talase beauty svijeta i TikToka žestoko uzburkao hot latte…makeup!

Savršeno bronzani izgled boginje izaziva zavisnost poput jutarnje doze kofeina.

Tonovi karamele i kafe igraju glavnu ulogu u ovoj ležernoj varijanti bronzane boje, a njena posebnost leži u tome što će leći baš svakom tipu i tonu kože.

Iako im pripada glavna uloga, šimerasto-bronzane boje učiniće od tebe zvijezdu – “it girl” poput Hailey Bieber ili Sofie Richie, kojoj će #lattemakeup donijeti viralne preglede!

Vjerujemo da sve potrebne makeup proizvode već imaš, izvadi ih iz svog nesesera na svjetlost dana i vjeruj nam da ćeš i ti zablistati u samo par poteza!

 

  1. Pripremi lice! 

Prvo, blistavost ovog izgleda ne može se postići samo hajlajterom i šimerom. Neophodno je kožu lica hidrirati bogatim fluidom, kako bi se makeup mogao upiti u kožu bez razmazivanja i perutanja. Svoj sjaj otkrićeš u najnovijoj Glow liniji koja će duboko hidrirati lice dajući izgled “glass” kože!  

Nadalje, ležeran i osvježen izgled znači izbjegavanje teških pudera. Potpunu prirodnost i prozračnost makeup-a, postići ćeš hidrirajućim BB kremama koje pružaju efekat druge kože.

Ne vide se na licu, ali tvoj savršeno prirodan ten će biti vidljiv itekako!

 

        2.  Hot makeup, a pogled hladan kao led!

Prepoznatljiva boja koju vezujemo za ovaj trend je karamel, a ključna tehnika je neprevažiđeni klasik – smokey eyes. Nanošenje sjenki u izblendanim i nejasnim linijama, posebnom četkicom prenesi i na donju liniju trepavica sve do unutrašnjeg ugla oka, što će ti dati sexy, zavodljiv izgled koji otvara oči.

Sjenke sa kojima ne možeš pogriješiti su mat i blago šimeraste u toplim žuto-braon tonovima, koje će trajati cijelog dana uprkos vrućini. Vrlo lako se blendaju i miješaju, pa će mogućnost greške biti minimalna.   

 

        3. Nejasne liniije smokey eyes, ali jasno pravilo korektora!  

Tehnika smokey eyes-a sa “zabrljanim” ivicama zahtijeva besprekornu pripremu očiju, jer će u suprotnom šminka izgledati neuredno i prljavo.

Izuzetno je važno prekriti podočnjake, sve nepravilnosti na licu, ali i kapak kako bi boje došle do izražaja. Ovo podrazumijeva upotrebu postojanog korektora koji je odlične pokrivne moći i ne skuplja se u prevojima, dok kremasta formulacija stoji na licu cijelog dana bez potrebe za setovanjem.  

       

        4. Makeup look u trendu, ali ajlajner retro!

Šta je smokey eyes bez ajlajnera?

Upečatljiv look postići ćeš ajlajnerom u stilu 60-ih, tik uz kapak oka u tankoj liniji. Za ovakvu preciznost, poslužiće ti Flormar Matte Midnight ajlajer, prepoznatljiv po predivnoj braon boji, ali i dugotrajnosti.

Kada nisi sigurna da li želiš preciznu liniju ili potpuni smokey eyes, a možda i oboje – idealna će biti olovka braon boje sa sunđerastim nastavkom za blendanje!

Uvijek biraj braon nijanse kako bi šminka izgledala prirodno na preplanulom tenu i sunny nijansama.  

        5.  Iako su nude, ne znači da se ne vide!

Iako su nude usne must have uz ovakav izgled, to ne znači da ih ne možeš istaći sjajem, ali i hajlajterom. Nanesi hajlajter na samom vrhu usana kako bi se istakao prirodan oblik, pa koristi praškasti sa četkicom jer je najlakši za nanošenje i ne razmazuje se.

Usne trebaju izgledati “nenašminkano”, a to ćeš postići neutralnim nijansama koje svima odgovaraju – poput najprodavanije Rimmel Nude! Olovku možeš nanijeti na cijelim usnama, a možeš i upotpuniti look sa karminom slične nijanse.

 

        6.  Višenamjenski bronzer!

Koliko puta nas je zavelo magično konturisanje poznatih lica, toliko puta smo euforično pretraživale savršen bronzer!

Potraga za neizostavnim proizvodom ljetnjeg makeupa prestaje ovim izuzetno pigmentovanim i šimerastim bronzerom koji otkriva prirodan sjaj tvog tena i traje cijelog dana.

Osim njega, ono što je još sjajno je to što ga možeš korisititi i kao sjenku na kapcima, pa će cijelo lice imati letnji, preplanuli sjaj.