PRODUŽI LJETO! NEKA PREPLANULI TEN TRAJE DUŽE!

PRODUŽI LJETO! NEKA PREPLANULI TEN TRAJE DUŽE!

 

Ljetu je došao kraj i vjerujemo da su se mnoge od vas vratile sa godišnjih odmora. Jedino šta vas na ljetovanje podsjeća jeste preplanuo ten i divne morske fotografije. Fotografije ostaju zauvijek, a ten, na žalost, iz dana u dan blijedi. Kada nam je taman ten već toliko dragocjen, naravno da želimo da traje što duže, umjesto da ostanemo bez boje dvije nedelje nakon povratka sa mora. Kako to postići? Nastavite sa čitanjem i otkrićete par savjeta koji su zlata vrijedni.

Hidratacija, hidratacija….i još malo hidratacije!

Koža sadrži značajnu količinu vode. Bez nje, koža postaje umorna, sivkasta, bez tonusa i elastičnosti. Zato je važno da joj pružimo dovoljno hidratacije kako spolja, tako i iznutra. Ne zaboravite da pijete dovoljnu količinu vode, a svako veče pred spavanje nanesite hidrantni losion koji će nadoknaditi izgubljenu vlažnost.

Hrana za preplanuo ten

Da biste što duže održale preplanuli ten, osim upotrebe kozmetičkih preparata, od pomoći će vam biti i određene namirnice. Jedite hranu sa beta karotenom, jer ovaj biljni pigment ne samo da priprema kožu za izlaganje sunčevim zracima nego i produžava rezultat sunčanja. Zato neka se u vašoj ishrani svakodnevno nađu mango, šargarepa, slatki krompir, bademi, soja, avokado, zatim ćuretina, bjelance, sir, losos.

I tuširanje skida boju…

…ali daleko manje nego dugo kupanje u toploj kadi. Topla voda isušuje kožu, pa brže dolazi do ljuspanja, pa se tuširajte mlakom vodom i zamijenite gel za tuširanje uljem koje će istovremeno očistiti i intenzivno njegovati kožu bez dodatnog isušivanja.

 

Još par trikova iz rukava

Naravno, nemoguće je da preplanuo ten traje zauvijek, ali postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da ga lažirate – to jest, da vaša koža djeluje tamnije nego što jeste. Nosite svijetle boje, naročito bijelu, koje naglašavaju tamne tonove kože i čine da ona izgleda još tamnije. Možete isprobati i neke od sprejeva za samopotamnjivanje. Za njih važe iste preporuke kao i za sunčanje – uradite temeljni piling, i potrudite se da nanesete preparat u što ravnomjernijem sloju.

Za kraj – neka se svi okreću za vašom bronzanom, sjajnom kožom!

Ako ste makar malo pocrnjeli, uživajte u svom zdravom tenu i istaknite ga na najbolji mogući način. Svijetle boje odjeće uopšte istaći će vašu boju, ali osim toga, nanesite bronzani šimer kako bi vaša koža dobila vrlo blag odsjaj. Na taj način, koža će djelovati zdravo, maskiraćete nepravilnosti koje ne želite da drugi primijete, a i pojačaćete boju svog tena. Jedino što vam onda preostaje jeste da uživate u Miholjskom ljetu punim plućima.