Online Drogerija | Besplatna dostava za sve kupovine preko 25€!

OVAJ TREND JE ZAPALIO TIKTOK, A OSVJEŽIĆE TVOJ MAKEUP! OTKRIVAMO OMBRE TEHNIKU KOREKTORA

Da ništa ne može nadmašiti dobar trik sa šminkom, najbolje pokazuju viralni i novi beauty trendovi koje sa oduševljenjem pratimo na Instagramu i TikToku. Ipak, stari hit trend koji smo euforično prepoznavali u kosi, noktima i očima...doživio je pravi makeover.

Bilo je samo pitanje vremena kada će beauty influenseri vratiti osmjeh na našim licima…ali i ombre...i to ispod očiju!

Moć ovog viralnog trenda je u kombinaciji, a ne korekciji – kombinovanjem rumenila i korektora, pojednostavljuje tvoju makeup rutinu tako što pojačava crvenilo umjesto korigovanja korektora, dajući apsolutno prirodan i “lifted” look.

Potpuno svjež pristup šminkanju u kom ne moraš brinuti o pogođenoj nijansi korektora i rumenila, osvježiće tvoje lice i osloboditi te razmišljanja, ali i cakey efekta.

Doživi makeover u samo nekoliko koraka i različitih nijansi, i pridruži se milionskom hashtagu #ombreundereies!

 

  1. Prvo, priprema

Ombre concealer svoju popularnost duguje prirodnom, blurry-rumenom izgledu poput filtera koji kombinuje različite nijanse korektora i rumenila.

Njihovo savršeno blendanje i osvježeni look najbolje ćeš postići dobro pripremom, pa će idealno rješenje biti hidrirajuća formula koja sadrži biserne čestice za sjaj, dubinski hrani kožu i spriječava nakupljanje korektora u borama. Ukoliko više voliš kremaste formule, oduševiće te hologramska baza koja čini kožu zaglađenom i spremnom za bilo koji makeup koji će se stopiti sa tvojim licem.

2. Glavna zvijezda – svjetliji korektor!

Ljepota i jednostavnost ovog trenda je u tome što su način, mjesto nanošenja i 4 nijanse sadržane u samo 4 poteza.

Prvi, dvije nijanse svjetliji korektor je najvažniji jer otvara oko i priprema ga za ostale korake. Nanesi ga u jednoj liniji u unutrašnjem dijelu oka, a kako bi bio što neprimjetniji na licu, preporučujemo jedan od najpopularnijih korektora koji garantuje savršeno bledanje, ali i pokrivanje podočnjaka bez nakupljanja u linijama. Ukoliko želiš bolju preciznost manje četkice i više proizvoda, izaberi korektor kremaste formule koja optimalno prekriva bez potrebe za setovanjem.

 

3. Na prelazu, prelazno rješenje – korektor u boji tena

Pravilo ombre korektora je izuzetno jednostavno: odmah pored svjetlije nijanse, slijedi korektor u boji tvog tena, čime se stvara efekat reflektora i dovodi svjetlost u centar lica.

Na sredini oka, bogato nanesi korektor u jednom potezu, što će biti izuzetno lako velikom četkicom izuzetno pokrivne kremaste formule koja će se savršeno blendati. Ako ti nije potrebna maksimalna pokrivna moć, prelazno rješenje ka daljim koracima biće kremasti korektor koji opravdava sopstveno ime i perfektno se prilagođava tenu!

 

4. Rješenje za crnilo, rumenilo!

Baš poput popularnih korektora u boji koji brišu tamne podočnjake, fantastičnost ombre trenda je u tome što spaja korekciju tamnih podočnjaka sa rumenim obrazima!

Svjetliju nijansu kremastog bež/oranž rumenila nanesi u jednoj liniji odmah iza tamnijeg korektora i tako neutrališi tamne kolutove, a potom posljednju i tamniju - ružičasto/crvenu nijansu nanesi ka sljepoočnicama kako bi se stvorio efekat podizanja lica.

Super trik je da kao poslednji korak uvijek možeš izabrati 2u1 proizvod, tj. ruž i rumenilo - za sve one prilike kada si neodlučna ili jednostavno praktična!

5. Za kraj, blendanje za blurry efekat!

Kada si u samo 4 poteza nanijela korektore i rumenilo, red je na blendanje! Laganim pokretima super nježne četkice za lice ili navlaženog sunđera, počni blendati proizvode od unutrašnjeg ugla oka ka spoljnoj strani, vodeći računa da rumenilo blendaš što dalje od vrhova jagodica ka sljepoočnicama, kako bi izgledalo prirodno.

Last but not least, fiksator! Kao što mu samo ime kaže, ovaj mist-fiksator će ti dati hidrirani, blurry i selfie ready look koji neće mrdnuti dok škljockaš selfije!