NE DOZVOLI TVOJOJ KOŽI DA UTONE U ZIMSKI SAN! 5 SAVJETA KAKO PROBUDITI UMORNU KOŽU TOKOM ZIME

Dobrodošlica zimske idile pokreće radosti malih trenutaka: prvih bajkovito-pahuljastih čarolija, mekanih džempera, ispijanja tople čokolade i uživanja u filmskom maratonu uz pucketanje vatre ušuškanog doma.

I dok se probuđeno dijete u nama raduje prazničnom blještavilu svetiljki, oživjelim mirisima djetinjstva kolačima iz pećnice, ali i poklonima novogodišnjeg spiska,  osmjehe prazničnih želja i čestitki – listanjem kalendarskih zimskih dana, polako smjenjuju “odrasle” brige o toplijoj odjeći i zaštiti kože od hladnoće.

Time, ushićenje najavljene zime prazničnim zvončićima reklama i filmova – odlična je uvertira za seriju znakova koji signaliziraju jaču njegu koja će probuditi umornu i beživotnu kožu, ne dajući joj da utone u zimski san!

Baš ovo doba kraćih dana i ranog mraka čini da zima traje vječno, a naše priželjkivanje proljeća i prvog sunca koje će nas napuniti energijom i ugrijati, već sada preuzelo je tron prazničnim željama. Nedostatak sunčeve svjetlosti i oštra hladnoća niskih temperatura ne utiče samo na naše raspoloženje i nevoljnost, već i na beživotan i iscrpljen izgled naše kože.

Ali, uz naših 5 trikova za podizanje i revitalizaciju lica, ne moraš čekati proljeće da bi tvoja koža procvjetala!

 

1. Sveto trojstvo: san, ishrana i trening!

Ove tri stvari na vrhu su liste za oporavak umorne kože – spavanje ima moć obnove ćelija i prevenciju starenja, konzumiranje zdravih namirnica utiče na hidrataciju i ten, dok vježbanje podstiče cirkulaciju i protok kiseonika.

Isto kao što naš mozak treba prvu jutarnju kafu ili energetsko piće za razbuđivanje, tako i naša koža treba jednako ohrabrenje!

Zato, probudi svoje lice magičnom petominutnom masažom – podstakni cirkulaciju i smanjenje otoka, pridržavajući se nježnih kružnih pokreta i pravilno pripremljene, očišćene kože.

Za savršene rezultate toniranih mišića i lakoću pokreta, koristi multinamjenske rolere i masažere koji će izvajati tvoje lice!

 

2. Sezonska njega lica: upoznaj zimske borce protiv beživotne kože!

Prelazak sa jesenje na zimsku njegu lica podrazumijeva uvođenje proizvoda i sastojaka koji će ti pomoći u borbi protiv suve, beživotne i ispucale kože. Prva linija odbrane i najprepoznatljiviji borci sjajne kože su serumi – zato ih treba promijeniti sa prvim hladnim danima.

Naš prvi poziv u pomoć – moćna serumska emulzija, treba imati sastojke za hidrataciju, izbjeljivanje, lifting efekat, kao i protiv hiperpigmentacije, što znači vitamin C, hijaluron, kolagen, retinol.

Fokusiranje na besprekornu skincare rutinu omogućavamo ti bezbrižnošću izbora – našim moćnim saveznicima!

 

3. Suva koža koja se peruta? Piling, piling, piling!

Suva, isperutana koža sinonim je beživotne zimske kože.

Tačnije, poput sunca zimi, svjetlošću hrabrena blistavost tvoje zdrave kože – zasjenjena oštrom hladnoćom, krije se ispod slojeva mrtvih ćelija izazvanih padom temperature.

Zato, ukoliko nisi redovna u eksfolijaciji, zimsko doba je pravo vrijeme!

Koristi pažljivo odabran piling koji će biti nježan, ali i dovoljno snažan da otkloni sve nagomilane nečistoće i mrtve ćelije sa površine – kako bi tvoja koža zablistala starim sjajem!

Za to su idealni revolucionarni mikroeksfolijanti – hibridi hemijsko-mehaničkog pilinga koji će temeljno osloboditi kožu naslaga, ujednačiti boju tena i učiniti lice glatkim i besprekorno blistavim.

 

4. U hidrataciji je moć – uvećaj je!  

Nedostatak vlage, tj. suvoća hladnog vazduha glavni je uzročnik osjetljive, razdražljive zimske kože. Jedini način da revitalizuješ i pojačaš njen imunitet je da je “podigneš” duboko hidrirajućim sastavima koji će joj vratiti elastičnost i snagu.

Za razliku od seruma koji su ekspresna prva pomoć i SOS u hladnim zimskih danima, redovna primjena duboko hranljive dnevne ili noćne kreme, maske i tonika – imajući snagu obnavljajućeg tretmana bogatog vitaminima, pomaže u “zaključavanju” vlažnosti i doprinosi zategnutoj, jedroj koži punoj života.

Ne zaboravi ni usne!

Najsenzualniji dio tvog lica zaslužuje najnježniju pažnju tokom surovih hladnoća, pa lagodnost apsolutne njege prepusti njegujućim balzamima.

 

5. Budi sebi sunce! Obasjaj svoj dan, ali i lice!      

Kada pomisliš na zimu, prva stvar koja ti pada na pamet su mračni, sumorni zimski dani kada je sunce skriveno iza oblaka. Tih dana, jednako kao tvom raspoloženju i tvojoj koži potrebna je svjetlost!

Izostankom sunčevih zraka, ten postaje svjetliji i bleđi, pa tako podočnjaci postaju uočljiviji i tamniji – zbog čega se treba naoružati maskama i kremama za okoloočno područje.

Srećom, postoji mnogo opcija koje mogu nadomjestiti nedostatak sunca i poboljšati izgled kože lica, te tako i izmamiti osmjeh.

Od bezvoljne pandice do blistave ljepotice u tren oka!

Neraspoloženje nadutih, tamnih i upornih kolutova oko očiju popravi hranljivim jastučićima koji odmah pomažu, pružajući relaksirani osjećaj spa tretmana i zabavnog izgleda koji će te razveseliti.