LJETNJE VEČERI & BEAUTY RUTINA

Ljetnje večeri & beauty rutina

Svaka od vas ima svoje rituale njege kože, kao i makeup rutine koje svakodnevno praktikuje. Ono najvažnije jeste da ne zanemariš svoju kožu i da joj najviše njege pružiš prije odlaska na spavanje, kako bi zadržala čistoću, jedrinu i elastičnost.

Napravili smo za vas mali podsjetnik za večernju beauty rutinu, mogućnost provjere preparata koje koristiš ali i redosled koraka pravilne noćne njege kože.

#1 Skidanje šminke

Nezavisno od proizvoda koji koristiš za uklanjanje šminke, najbitnije je da ovaj korak ne preskačeš. Naša preporuka za proizvod koji će temeljno ukloniti šminku sa tvog lica jeste Lavera Hydro Sensation micelarna voda  a za onu najuporniju šminku preporučujemo Revuele dvofaznu micelarnu vodu, koja sadrži arganovo ulje. Tek kada micelarnu vodu naneseš na vatu, pređeš preko lica i ne vidiš ni jedan trag, možeš biti sigurna da si uspješno završila prvi korak. Mnoge djevojke samo površno skidaju šminku, što na duge staze podrazumijeva preranu pojavu sitnih bora, pogotovo u zoni ispod očiju.

#2 Piling kože

Imaj na umu da je beauty pravilo da se piling kože radi jednom do dva puta nedeljno. Piling podrazumijeva skidanje nečistoća i mrtvih ćelija sa kože i čini da tvoje lice bude sjajno i glatko. Mi ti preporučujemo Lirene Make Me Fresh piling koji uklanja dubinsku nečistoću koju proizvodi za čišćenje ne mogu i otklanja mrtve ćelije sa kože. Pri tome osvježava kožu, pa je idealan izbor za ljetnje noći. 

#3 Toniranje kože

S obzirom da smo napomenuli da se piling radi jednom do dva puta nedeljno, toniranje podrazumijeva zamjensko-dopunsko čišćenje lica, ali i hidriranje kože. Mi ti preporučujemo Lavera Pure Beauty Purifying tonik za lice, organska nana i salicilna kiselina djeluju kao adstringenti koji na prirodan način suzbijaju nečistoće i bubuljice.

Zatim, još jedan odličan tonik – Nikel Rose tonik sa organskom ružom koji umiruje i osvježava kožu i pogodan je kao obloga za umorne oči.

#4 Maska za lice

Najbolje bi bilo da “maskiranje” praktikuješ do 2 puta nedeljno, na primjer srijedom i nedeljom. Što se tiče izbora idealne maske, isprobali smo mnoge, ali smo sigurni da sa bilo kojom Purederm maskom za lice nećete pogrijšiti.

 #5 Serum za lice

Noć je pravo vrijeme za serume za lice koji u sebi sadrže fotosenzitivne sastojke, kakav je, na primjer, retinol. Poznato je da je retinol super zvijezda u večernjoj njezi kože i sinonim za anti-age tretman. Zato, u svoju skincare rutinu obavezno uključi Revox B77 Just Retinol in Squalane H20-free Solution Age Control, moćni serum brenda Revox.

#6 Noćna krema za lice

Jako je bitno da pronađeš adekvatnu noćnu kremu za lice koja odgovara baš tvom tipu kože. Takođe, znaj da postojanje dnevne i noćne kreme nije nikakav marketinški trik. Noćne kreme su po sastavu teže i masnije i zato su rezervisane za veče, da bi tokom sna tvoja koža lica mogla da upije sve hranljive sastojke. Naša preporuka je Hada Labo Tokyo Premium noćna krema za lice, koja intenzivno regeneriše kožu. Nakon nanošenja noćne kreme, koža je ujutru izuzetno glatka, svježa, hidrirana i jedra.

 

#7 Beauty sleep

Na kraju, važan podsjetnik,  da beauty rutine neće “uraditi dobar posao” ako se ti ne naspavaš! Smatra se da pravi beauty sleep nije potpun i nema toliki učinak ukoliko ne dozvolimo tijelu, pa i samoj koži da se odmore od stresa od 7 do 9 sati. Takođe, preporuka je da legneš najkasnije do ponoći, jer se tijelo najbolje regeneriše u period od 22h do 1h posle ponoći. Ukoliko si “noćna ptica”, preporučujemo ti da u svojoj spavaćoj sobi uvijek imaš zalihe eteričnih ulja ili mirisnih svijeća sa notom lavande, kao i da pred spavanje popiješ šolju omiljenog čaja.