BLISTAV I HIDRIRAN TEN TOKOM ZIME

Zimska njega lica je jedan od najvećih izazova svake žene, jer je koža tokom hladnih dana posebno zahtjevna. Vjerovatno ste i sami primijetili da niske temperature isušuju kožu, a lice posebno brzo gubi svoju hidriranost zimi, kada je koža izložena “oštrijem vazduhu”. Osim toga, nedostatak vitamina D3 tokom nesunčanih dana svakako uslovljava nešto zahtjevniju njegu tokom ovog perioda. 

U nastavku objašnjavamo kako bi trebalo da izgleda zimska njega lica i koji preparati treba da vam se nađu pri ruci tokom hladnih dana. 

#1 Njega lica zimi počinje od kvalitetne hidratantne i SPF kreme

Dobra hidratantna krema uvijek treba da vam bude pri ruci, ali to je naročito važno zimi, kada se koža mnogo brže i lakše isušuje. Neprijatan osjećaj zatezanja na licu možete preduprijediti korišćenjem preparata sa provjerenom formulacijom koja zadržava vlažnost u koži, štiteći je na taj način od svih štetnih uticaja. 

Jutarnje i večernje nanošenje kreme su minimum koji treba da obezbijedite, kako bi lice zaista dobilo tretman dubinske hidratacije i bilo spremno za hladne klimatske uslove koji su zavladali napolju. 

Ako se izlažemo „oštrom vazduhu“ preporučije se da ne zaboravljamo nanijeti kremu sa SPF  koja istovremeno hidrira i njeguje kožu, obogaćena retinolom (vitamin A), vitaminom E, arganovim uljem i zaštitnim faktorom kako bi zaštitila vašu kožu od sunčevih UV zraka.

#2 Nježni piling čini da njega kože zimi bude potpunija

Piling je vrlo lijep način da svoju kožu osvježite i dubinski nahranite, a da ne morate nužno da posjećujete svog dermatologa ili kozmetičara u tu svrhu. Nanosi se kako bi otklonio mrtve ćelije sa lica i nahranio kožu, a ujedno i pripremio lice za nanošenje kreme, koja se nakon pilinga brže i lakše upija. 

Njega kože zimi ne zahtijeva više od dva pilinga nedeljno, tako da je riječ o tretmanu koji se odvija brzo, lako i u udobnoj kućnoj atmosferi prije samog tuširanja. Što je najvažnije – piling lica zaista pruža vidljive rezultate, što ćete i sami primijetiti kada počnete da ga primjenjujete. 

#3 Izbjegavajte vruću vodu tokom tuširanja

Nakon što se zimi promrzli vratite kući, vjerovatno su vam u mislima samo topla kupka ili vruć tuš koji će vas ugrijati i opustiti. Topla kupka i vruća voda ipak nisu najbolje rešenje kada je zimska njega lica u pitanju. 

Vruća voda isušuje kožu, a tijelo generalno odgovara na ovakav tretman crvenilom i proširenim kapilarima, koji se javljaju zbog naglog prelaska iz hladnog u toplo, pa samim tim i tokom tuširanja vrućom vodom nakon dana koji ste proveli napolju. Prilikom umivanja, osim vruće vode treba izbjegavati i agresivne sapune. Oslonite se na nježne formulacije koje će vašu kožu tretirati na pravi način i birajte hidratantni losion za svoje tijelo. 

 

#4 Dovoljna količina vode je važna i zimi

Voda je višestruko korisna za tijelo, a pravilna njega lica zimi je uslovljena unosom dovoljne količine vode. Idealno bi bilo da svakodnevno unosite bar 2 litra vode, koje su jednako važne i tokom ljeta i tokom zime. Iako je zima period kada se radije odlučujemo za čajeve, kafe i druge tople, primamljive napitke, vodu ne bi trebalo izostaviti. Važno je shvatiti je kao obavezan dio njege kože lica i tijela.

Na kraju krajeva, nije uzalud to što najljepše žene svijeta, pored setova prirodne kozmetike, preporučuju ispijanje nekoliko litara vode dnevno – u njoj definitivno ima nešto što našoj koži izuzetno prija. 

#5 Njega usana zimi je takođe važna

Ono što tokom zime možda i najviše iritira kada je koža u pitanju – jesu isušene usne. Možda vam se čini da ne postoji balzam koje može da ih sačuva od pucanja i isušivanja. Ipak, zimska njega kože, pa samim tim i njega usana zimi zahtijeva nešto bolje prilagođene formulacije preparata koje na pravi način hrane kožu i zaista stvaraju neophodan zaštitni sloj na usnama. 

Efikasan balzam za usne treba da sadrži dovoljnu količinu vitamina važnih za kožu, a formulacija koja kombinuje vitamin E, ulje pšenične klice i ulje mrkve kao prirodnu zaštitu od sunca se pokazala kao sjajno rešenje kada je njega usana zimi u pitanju. 

Koža je najvažniji pokazatelj toga koliko brinemo o sebi i svoj tijelu. Zimi je posebno važno oslušnuti njene potrebe, pogotvo jer adekvatna zimska njega lica zaista ne zahtijeva pretjerane napore. 

Dovoljno je da izaberete prave proizvode, a pozitivne rezultate ćete primijetiti u vrlo kratkom roku. Ipak, prave posledice (ne)pravilne njege kože lica vidjećete i mnogo godina kasnije.