ANTICELULIT PREPARATI – UPOTREBA I BENEFITI

ANTICELULIT GEL – UPOTREBA I BENEFITI

 

Anticelulit gel i krema su neizostavni proizvodi u borbi protiv celulita. Oni pokreću proces razgradnje masnih naslaga u potkožnim slojevima, ubrzavaju cirkulaciju, podstiču limfnu drenažu i čine da koža bude zategnutija.

Ukoliko želite da prije ljetnjeg godišnjeg odmora riješite problem sa celulitom, tu smo da vam pomognemo našim preporukama proizvoda, koje smo pažljivo odabrali. Anticelulit kreme i gelovi su sastavni dio kozmetike za njegu tijela i trebalo bi da ih koristite odmah nakon što primijetite prve znakove pojave celulita.

 

Zašto nastaje celulit

Celulit se javlja u obliku rupica, oteklina i izbočina na koži, zbog čega je i dobio naziv „pomorandžina kora“. Iako je celulot estetski, a ne zdravstveni problem, ipak se svi trudimo da ga uklonimo. Sa njim se ne susreću samo dame sa oblinama, već i mnoge „mršavice”, pa čak i muškarci.

Najčešće je prisutan na butinama, zadnjici, stomaku, koljenima, a može se pojaviti i na rukama i listovima. Nastaje u potkožnom vezivnom tkivu, gdje se, osim masnoća, skupljaju i voda i toksini. Nagomilavanjem štetnih materija u područjima koja su sklona nastanku celulita, dolazi do povećavanja vezivnog tkiva i stvaranja „džepova“ i neravnina na koži.

Glavni uzroci nastanka celulita su nedovoljno uzimanje vode, dugo sjedjenje u toku dana, manjak fizičke aktivnosti, umor, stres, nepravilna ishrana, slaba cirkulacija, genetika i konzumiranje alkohola i cigareta.

U zavisnosti od obima i dubine nagomilanih masnih naslaga, razlikujemo meki i tvrdi celulit, odnosno, površinski i dubinski. Takođe, postoji početni nivo, normalni i uznapredovali stadijumi celulita. Bez obzira na veličinu zahvaćenog područja i vrstu celulita, cilj je da ga uklonimo koliko god je moguće.

„Pomorandžina kora“ najmanje je poželjna na plaži, kada želimo da predstavimo svoje tijelo u najboljem izdanju. Tada, estetika postaje problem broj jedan. Međutim, ukoliko na vrijeme počnete sa anticelulit  i masažnim tretmanima, moći ćete sa osmijehom i samopouzdanjem da odete na vašu omiljenu morsku destinaciju.

Zašto nastaje celulit

*Kako djeluju anticelulit gel i krema

Svi anticelulit tretmani se zasnivaju na masaži i ubrzavanju cirkulacije. Masaža najbolje utiče na pravilnu raspodjelu masti ispod kože i pospješuje cirkulaciju. S druge strane, anticelulit kreme i gelovi imaju samo benefite za kožu i ne mogu vam naškoditi. Osim što ubrzavaju cirkulaciju i ublažavaju celulit zbog specijalnih sastojaka, oni ujedno zatežu kožu i čine da bude mekša, blistavija i bolje hidrirana.

Prije svega, anticelulit gel ili krema pospješuje cirkulaciju i izbacivanje toksina i štetnih materija iz organizma. Ove preparate je najbolje umasirati kružnim pokretima na djelove tijela zahvaćene celulitom i ponavljati postupak više puta u toku nedelje. Nakon izvjesnog vremena doći će do smanjenja neravnina na površini kože.

Možete se masirati sami kod kuće, uz nanošenje gela jednom ili dva puta dnevno. Ukoliko je celulit u uznapredovalom stadijumu, poželjno je i da posjetite masera. Takođe, preporuka je da uvedete i zdrave životne odluke, kao što su izbalansirana ishrana i fizička aktivnost. Taj recept garantuje smanjenje celulita skoro do njegovog potpunog eliminisanja.

 

Anticelulit tretmani ne uklanjaju celulit, već podstiču eliminaciju problema koji ga je stvorio – slaba cirkulacija. Upotrebom gelova, ona se poboljšava, podstiče se razgradnja masti, eliminiše višak vode u organizmu i popravlja se tonus kože. Rezultat je koža koja izgleda zategnutije i čvršće.

Usporena cirkulacija pogađa sve, naročito posle zimskih mjeseci, kada smo se manje kretali, te se organizam umirio. Kao što se budi priroda, potrebno je da se pokrene i naš organizam. Na ovaj način podstiče se limfna drenaža i izbacuju toksini iz organizma.

 

Tople i hladne anticelulit kreme

Anticelulit kreme i gelovi sa efektom zagrevanja obično sadrže kofein, crvenu papriku, glinu ili druge sastojke koji ubrzavaju cirkulaciju. Tu su i alge koje sadrže jod, pospješuju razgradnju masti i nadoknađuju minerale u koži. Takođe, biljni ekstrakti bršljana, divljeg kestena i breze pozitivno djeluju na „prokrvljenost” organizma. Pored toga, njihov sastav može biti obogaćen i eteričnim uljima.

Ove tretmane potrebno je koristiti minimum mjesec dana, tako što ćete na problematično područje umasirati kremu ili gel kružnim pokretima, dok ih koža u potpunosti ne upije. Gelovi sa efektom zagrijavanja ubrzavaju cirkulaciju, pospješuju snabdijevanje tkiva kiseonikom, pojačavaju sagorevanje masnih naslaga i stvaraju intenzivan osećaj toplote. Prilikom ovog tretmana javlja se i osjećaj blagog peckanja, koji je signal da krema zaista djeluje. Ovakve gelove je najbolje koristiti uveče, jer se u toku noći, dok spavate, tkivo obnavlja. Pored toga, podstiče se drenaža i krema prodire duboko u kožu, što rezultira smanjenjem celulita čak i u  uznapredovalom stadijumu.

Savjet je da ove kreme ne koriste osobe koje imaju problema sa proširenim venama i kapilarima. Njima se preporučuju preparati sa efektom hlađenja.

Tople i hladne anticelulit kreme

Anticelulit kreme koje hlade sadrže u sebi alge, zelenu glinu, biljne ekstrakte, kofein, mineralnu ili morsku vodu, ali i mentol. Ovi proizvodi su pogodni za korišćenje čak i na osjetljivoj koži. Ukoliko tek započinjete borbu protiv celulita, preporuka je da probate upravo ove gelove. Kao i kod toplih tretmana, gelove koji hlade potrebno je obilno nanijeti na željeni dio kože, umasirati kružnim pokretima, do potpunog upijanja.

Prije upotrebe gelova sa efektom hlađenja ili zagrijavanja, preporuka je da se istuširate toplom vodom i uradite blagi piling kako bi se pore otvorile, a preparat još bolje djelovao.

 

Nijedna krema ili anticelulit gel neće u potpunosti eliminisati celulit, ali će svakako pomoći i doprinijeti u borbi protiv njega. Kao što smo već napomenuli, izbalansirana ishrana, dovoljan unos tečnosti, fizička aktivnost, masaže i kreme su najbolja i dobitna terapija. Kreme će učiniti da se poboljša limfna i krvna cirkulacija, a masažom ćete doprinijeti razgradnji masti. Redovnom masažom uljem bršljana, koža će postati elastična i zategnuta, a celulit manje vidljiv.

 

Kada je riječ o borbi protiv celulita, svakodnevna njega je neophodna. Ukoliko usvojite i zdrave životne navike (uz poneku „grešku“ koja tada bude još slađa), iskoristićete sve blagodeti ovih „magičnih“ krema. Na more ćete otići puni samopouzdanja, bez obzira da li ste u dvadesetim ili pedesetim, jer je najbitnije da se osjećate dobro u svojoj koži.

Borba protiv celulita